Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Φεστιβάλ της Πάτρας 18 έως 24 Νοεμβρίου 2009


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «Wrong road» Joan Chemla Γαλλία 12’ μ.μ. 2008 Σε ένα εγκατελειμένο δρόμο, ένας νεαρός άνδρας κυνηγά μια μοτοσικλέτα. Στην πορεία, τον περιμένει οιωνός για μια τραγική εξέλιξη.

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION «Solitude» Mehrdad Sheikhan Ιράν 10’ anim. 2008 Ένας πέτρινος κολοσσός έχει ζήσει για χρόνια μοναχικά στον ερημικό πλανήτη του. Κουρασμένος από την απομόνωσή του αποφασίζει να αλλάξει τη μοίρα του.

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Elegy of wood» Vaclav Kadrnka Τσεχία 12’ ντοκ. 2009 Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, εμπνευσμένο από τη ζωή, την παραδοσιακή ξυλογλυπτική τέχνη ενός ξυλουργού, του Jan Simek, και από την πατρίδα του - την Μοραβική Wallachia.

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO ART «Iris» Santtu Koivu Φιλανδία 1’ 52’’ v.a. 2008

Μια γυναίκα κρύβεται πίσω από ένα μπουκέτο με πικραλίδες και αρχίζει ένα παιχνίδι κρυφτό.

-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «Angels die in the soil» Babak Amini Ιράν – Ιρακινό Κουρδιστάν 30’ μ.μ. 2008Ένα Ιρακινό-Κούρδο κορίτσι βγάζει χρήματα για τον άρρωστο πατέρα της πουλώντας κόκκαλα Ιρανών στρατιωτών που απέμειναν από τον πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ιράκ. Μια μέρα πηγαίνοντας στο σπίτι της βρίσκεται σε ένα περιστατικό τρομοκρατών που εμπλέκεται και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Προσπαθώντας να τον βοηθήσει εμπλέκεται και η ίδια στο περιστατικό.



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

-ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ Στον κ. Δημήτρη Λάλο πρωταγωνιστή της ταινίας «Δυτικά της Εδέμ» του Ζαφείρη Χαιτίδη Ο Αδάμ δαγκώνει το μήλο. Εγκαταλείπει την Εύα και τον κήπο της Εδέμ αναζητώντας το πεπρωμένο του πάνω στη γη. Αυτό που ανακαλύπτει, όμως, είναι ο χειρότερος του εφιάλτης… Δεν μπορείς να ξεφύγεις απ’ τον εαυτό σου.

-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Το βραβείο δόθηκε στον Ψαρουδάκη Γιάννη ταινία για την μουσική της ταινίας Η αρκούδα της Βικτωρίας Βελλοπούλου.

Ο Άγγελος, φωτογράφος, φτάνει σε απομονωμένο χωριό όπου δεν είναι ευπρόσδεκτος. τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ανακαλύπτει ότι στις γύρω περιοχές υπάρχει μια αρκούδα που έχει ήδη σκοτώσει έναν άνθρωπο. περιπλανώμενος στα δάση ο Άγγελος δε θα συναντήσει την αρκούδα αλλά πράγματα που ίσως δε θα έπρεπε.

-ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ….ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ «Έλσα» σκην. Μαρκαντώνη Χρήστο Η ‘Ελσα μια οικονομική μετανάστρια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας να βρει δουλειά. Έπειτα από ορισμένες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μένει και πέφτει θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Attimo Fuggente σκην. στον Γαβριήλ Τζάφκα Στις παραμεθόριες περιοχές ένας μόνο αποφασίζει για την τύχη των ανθρώπων: ο Συνοριοφύλακας.


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Ο σκηνοθέτης Χρήστος Βενετσιάνος για την ταινία του Πηγή ζωής παρέλαβε το βραβείο

Ο Γιώργος είναι ένας συνηθισμένος έφηβος. Η μέρα του όμως δεν θα είναι και τόσο συνηθισμένη. Πράγματα που κάνουμε όλοι μας, αν και ξέρουμε πως επιβαρύνουν το περιβάλλον, θα γίνουν η αιτία να ΄΄επέμβει΄΄ η συνείδηση του Γιώργου. Θα είναι ο λόγος για να αλλάξει τις ΄΄κακές΄΄ συνήθειές του για πάντα.

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Πορτρέτο σκην. Βασιλική Πρίγκουρη

Η Πωλίνα πάσχει από μια κληρονομική νόσο και είναι από μικρή ηλικία καθισμένη σε αναπηρικό καρότσι. Επίσης από μικρή ηλικία είχε το όνειρο να γίνει σκηνοθέτης. Όμως πώς μπορούσε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, ενάντια στην κοινή πεποίθηση ότι οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες επειδή είναι ανάπηρη? Παλεύοντας καταρχήν με τις δικές της ανασφάλειες, η Πωλίνα προσπάθησε να μην προδώσει το όνειρο της. Και με το δικό της τρόπο το κατάφερε. Πολλά βέβαια είναι τα εμπόδια στην καθημερινότητά της όμως έχει πια μάθει να τα εξουδετερώνει ακολουθώντας αδιάλειπτα το δρόμο της δημιουργικότητας.

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Δόθηκε στους Νίκο Μπίστινα & Κατερίνα Πανταζοπούλου για την τανία Women of Sand.

Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες συγκεντρώνονται μέσα από δίκτυα, ομάδες και οργανώσεις για να πολεμήσουν τα αδικήματα που διαπράττονται προς άνδρες, γυναίκες που φυλακίζονται άδικα, καταδικάζουν τη φτώχεια και την παιδική εργασία. Αγωνίζονται για τη δημιουργία νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος, κατά της απαγωγής των πολιτών και το εγκληματικό trafficking των ανθρώπων, αντιδρούν ακούραστα απέναντι στην πώληση όπλων, πολεμούν κατά του ρατσισμού και της φτώχειας, αποδοκιμάζουν την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον βασανισμό και ψάχνουν τρόπους να καταγράφουν τις καταστρεπτικές επιπτώσεις της συσσώρευσης του πλούτου. 1000 γυναίκες ήταν υποψήφιες στον κόσμο για το Νόμπελ της ειρήνης. Women of Sand είναι ένα ντοκυμαντέρ που περιγράφει τις ζωές των γυναικών που αφιερώνουν τη ζωή τους σε ειρηνικές αλλαγές στο χωριό τους, την περιοχή τους, τη χώρα τους και σε όλο τον κόσμο. Η Fatmire Feka είναι η νεότερη από αυτές τις 1000 γυναίκες

Ειδικό βραβείο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», στους σπουδαστές της δραματικής σχολής Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγ. Βαρβάρας για την συλλογική τους ταινία «Μαζί»

Πως μπορεί να εμπνεύσει ένα ποίημα και τι μπορεί να δημιουργηθεί με την αφορμή αυτή; Πως συνδέονται μεταξύ τους οι τόσο διαφορετικοί θαμώνες μιας καφετέριας και ποιο σύνθημα γραμμένο σ’ένα τοίχο , μπορεί να τους ενώσει όλους αυτούς...ΜΑΖΙ.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Pet shop σκην. Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλης

Η ζωή είναι ένα θείο δώρο. Η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται και αξιολογεί την ζωή σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και την κοστολογεί αναλόγως. Δίνει αξία στο φαίνεσθε και όχι στην ουσία. …

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO ART Μπλε Κόκκινο Metamorphosis σκην. Πέννυ Δίκα -Κορνέτη

Πρόκειται για δυο βίντεο αρτ που η ρυθμική διαδοχή των εικόνων με την υποστήριξη της μουσικής από ηλεκτρονικά όργανα εκπέμπει ποιητική διάθεση με χρωματικές φόρμες που διαλύονται και ανασυντίθενται το παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων //στο κρόκινο μια συνεχής μετάπλαση που προκύπτει από την πύκνωση και αραίωση μορφωμάτων υπογραμμίζεται από tηn υπόκρουση των ξύλινων κρουστών(nagoya maribas)

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι των Παναγιώτη Ράππα & Άγγελο Ρουβά

Το φιλμ με τίτλο «Το μικρό ποντίκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι», είναι μια προσαρμογή για τη μικρή οθόνη μιας πολύ πετυχημένης ιστορίας του Ευγένιου Τριβιζά. Είναι μια δυναμική, αλλά και τρυφερή, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, της οποίας ο ήρωας είναι ένα μικρό ονειροπόλο ποντίκι, που έχει σαν στόχο ζωής να αγγίξει ένα αστέρι. Οι περιπέτειες αυτού του μικρού ποντικιού στην πορεία του για την υλοποίηση του ονείρου του είναι γεμάτες συναρπαστική δράση (χωρίς καμίας μορφής βία), κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα που δείνει η ιστορία αγγίζουν και μεγαλύτερα παιδιά και γονείς.


-ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Πολύχρωμη γη σκην.Βαγγέλης Λαλόπουλος

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο άνθρωπος νοιάζεται τόσο πολύ για το μέλλον, κάτι που είναι λίγο ειρωνικό, διότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει μέλλον. Έχουμε τροποποιήσει το περιβάλλον τόσο πολύ, που τώρα θα πρέπει να τροποποιήσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε σε αυτό. Όσο περισσότερο εκμεταλλευόμαστε την φύση τόσο περισσότερο οι επιλογές μας μειώνωνται μέχρι να μείνει μόνο μία: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Η καινούργια βιομηχανική οικονομία μας παίρνει ένα βουνό καλυμμένο από δέντρα, λίμνες, ρυάκια και το μετατρέπει σε ένα βουνό από σκουπίδια και λασπώδεις λακκούβες...


-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO DANCE Ηχώ και Νάρκισσος σκην. Ρουσσέλο Αραβαντινό & Αγγελική Παπαδοπούλου

Πρόκειται για το μύθο της ήχους και του νάρκισσου ιδωμένο μέσα από τη μεταφυσική οπτική των δυο φύλων και το σύγχρονο μετά-χριστιανικό κοσμοείδωλο.


σημείωση: όλες οι προβολές αρχίζουν στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο

__________________________________________________________________________.



έκθεση φωτογραφίας

« φωτογραφίζοντας σαν σινεμα »


ώρες λειτουργίας της έκθεσης

18 έως 24 Νοεμβρίου 18.00 – 22.00

είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1984
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΙ΄ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ,
ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ,ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΟΞΙΑΔΗ,ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ,ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΔΑΡΑ,
ΕΜΙΡ ΚΟΥΣΤΟΡΙΤΣΑ,ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, Κ,Α.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ 2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΝ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (1984-2004).
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΣΙΝΕ ΓΑΡΔΕΝΙΑ ΓΙΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΙΠΩΣ.
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (1985-2004)
ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΙΩΝ.
ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ .

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΥΔΡΑΣ
ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ (2018-2019) ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ - ΠΡΟΕΔΡΟ
ΔΑΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΜΑΡΣΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΤΑΜΙΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ - ΜΕΛΟΣ
ΚΑΡΑΧΟΥ ΓΙΟΥΛΗ - ΜΕΛΟΣ
ΜΑΚΡΟΜΑΝΩΛΗ ΓΙΩΡΓΟ - ΜΕΛΟΣ


Κ.Λ.Υ